,,Auksinis blynas

Renginio informacija
Kategorijos: Kita,Etninė kultūra
Skirta klasėms: 1-6
Kaina mokiniui: 4 EUR
Renginio trukmė: 90 min.
Galimas mokinių ir juos lydinčių asmenų skaičius vienoje teikiamoje paslaugoje: 5 - 50
Organizatorius
Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūrosir amatų centras
pakirsiniodvaras@gmail.com
+370 612 82754
Paslaugų teikėjo pastaba: Jei neradote Jums tinkamo laiko- skambinkite susiderinsime ir papildysime tvarkaraštį.
Aprašymas

Edukacinė programa vyksta nuo 2008 m. Programos metu pristatomas Pakiršinio dvaras ir jo istorija (dvarą valdžiusio Stanislovo Kerbedžio gyvenimo istorija ir inžineriniai darbai Lietuvoje). Supažindinama su Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centre nuolatos veikiančiu Radviliškio krašto tautodailininkų darbų muziejumi. Ši edukacinė programa skiriama visoms amžiaus grupėms. Edukacinės programos metu supažindinama su lietuvių papročiais, tradicijomis, nes su jomis susijusios apeigos susiformavo labai seniai, dar pagonybės laikais. Ilgainiui kito jų prasmė ir forma, tačiau tauta iki šių dienų išsaugojo tas tradicijas ir apeigas, kurios sudaro prasmingiausią jos gyvenimo dalį. Vienos iš tokių yra Užgavėnės. Laukiant Užgavėnių, kviečiame į blynų kepimo edukaciją, kurios metu būsite supažindinti net su keliais blynų receptais. Pasakojama ne tik apie maisto ruošimą, bet ir tradicijas bei papročius, produktų naudojimo galimybes. Programa skirta ugdyti pažinimo ir menines kompetencijas, atrasti ir suvokti tautos kultūros tradicijas ir vertybes kaip žmogaus veiklos sudėtinę dalį, atskleisti mūsų šalies etinės kultūros išskirtinumą, jos archajiškumą, neišsenkantį kūrybiškumą. Programos metu vaikai susipažįsta su visais blynų kepimui naudojamais produktais. Supažindinami su populiariausiomis Lietuvoje blynų rūšimis: bulviniais, mieliniais, lietiniais, žemaičių blynais. Padedami vadovų, užsiminko blynų tešlą, taip įsitraukdami į gamybos procesą. Išragavus ir įvertinus skonio savybes, išvaizdą, išrenkamas pats pačiausias ir geriausias blynų receptas. Kepant blynams, vaikai susidomėję apžiūrinėja rodomus senovinius eksponatus, kuriuos mūsų senoliai naudojo kepdami blynus ir ruošdamiesi Užgavėnėms. Paragavę gardžių blynų, dalyviai gauna skaniausių blynų receptus ir pradedančio amatininko pažymėjimą. Po edukacijos visi dalyviai ragauja arbatą iš įvairių vaistažolių ir aromatinių augalų mišinių (su pienių žiedų medumi).

Kultūros paso paslaugas gali rezervutoti/užsakyti tik mokyklos vadovo paskirtas asmuo - koordinatorius. Norėdami sužinoti koordinatoriaus kontaktus, spauskite čia.
Renginio kalendorius
Norėdami užsakyti paslaugas turite prisijungti .

Grįžti