Renginiai
Mano kepaliukas
Renginio informacija
Organizatorius
Aprašymas
Programos trukmė – apie 45 min. Programos vykdomos: I – 9.00–9.45; II – 9.45–10.30; III – 10.30–11.15; IV – 11.15–12.00. Jei užsakomos 2 programos, jos prasideda 10.30 val. Programa vykdoma darbo dienomis. Programos turinys: 1. Programos pristatymas, įvadas apie duoną. Susipažįstama su kepyklos vadove, kuri yra griežta, bet teisinga, vadovaujasi sena patarle: kas nedirba, tas nevalgo. 2. Įdomybės ir netikėtumai duonos gamyboje. Kodėl kepėjai ryši prijuostes ir dėvi kepuraites? Kodėl rėtis kiauras? Ar viską, kas skylėta, reikia išmesti? Kokio skonio miltai? Kaip kvepia rauginta tešla? Kodėl duona tokia gardi? 3. Tešlos minkymas, kepaliuko formavimas. Kodėl duona – kasdieninė, o tortas – tik šventinis? Gaminame svajonių kepaliuką arba nenuoramą, išdykusį pagranduką. Kol duona keps, atsižvelgiant į dalyvių amžiaus grupę, bus pasakojamos įtraukiančios istorijos. Ir pagaliau – atlyginimas: kas dirbo, netingėjo, tam laikas valgyti atėjo. O kas svajojo, pro langą žiopsojo, dabar pavydės ir jam seilė varvės. Prieš užsiėmimą rekomenduojame pasigaminti krepšelių ar maišelių duonutei įsidėti, kad vaikams nebūtų karšta ją parsinešti, o ir švariai išsaugotų iki sulauks tėvelių. Kitu atveju bus padalinti jau pagaminti, standartiniai maišeliai.
Grįžti